Siirry pääsisältöön

Kuka on mitäkin?



On Sunday 7 July 2024, Kaisa Hannele Tervola <hannele.tervola@gmail.com> wrote:
Mietin tässä jokkn aika sitten, että Eino Leinon runoista ainakin jotkut ovat vähän kuin 10-12-vuotiaan tytön koulussa kurjouttamia: etsitään maailman dynamiikkaa, vähän muidenkin silmin, ja yritetään kirjouttaa tiedon rippeistä viisaita elämänohjeita, kulttuurin uomilla pysytellä yrittäen. 
Sitä äsken ihmettelin, kun Kalevalan alyssa on mm "aivoni ajattelevi" ja äitini oli aivotutkija, ja muistelen häben joskys ollessani ehkä 7-vuotias tai aika nuori kumminkin, sanoneen yrittäneen sovittaa Kalevalaa nykymaailmassa kestäväksi, mutta että se olikin ollut vain vähän alusta, mitä tartti sovittaa. Niin että jos mietin, niin onko kulttuuriperinnön kohdalta voinut joku tuttuni tai tietämäni ihmistyyppi runoilla Kalevalan tapaan, niin pikkuveljeni Tompo olisi kai lähtenyt sompailemaan ympäristön arvostamaa teoriaperspektiiviä jäljitellen ihan vain suoraviivaisesti, ympäristön arvostamua tärppejä jonossa mainiten: "Mieleni minun tekevi, lähteä laulamahan, saa'ani sanelemahan, sukuvirttä suoltamahan, lajivirttä laulamahan" mutta voihan esim isä olla ollut kopioinut ditä lastenkasvatukseenss. Mutta se siis tuo mieleen pohjouskorealaisen tyyppisen nuoren miehen tai pojan tuotoksen - vai oliko kulttuuriperinne tarkoitus säilyttää niin tänä aikana? 
Terv. Hannele 

 




On Sunday 7 July 2024, Kaisa Hannele Tervola <hannele.tervola@gmail.com> wrote:
Äitini Tita väitti joskus että oli kurjoittanut Gilgameshin, vanhan kuuluisan teoksen, jossa tapettiin kamalasti ihmisiä, mutta että se olikin vain lappeenrantalaisen koulupojan vai matemaattisesti käsityämättömän lahjakkaan lappeenrantalaisen koulutytön aine, siis koulyssa kirjoitettu tarina, josta sitten nousi kamala häly, joka piti jotenkin karkoittaa, mhin joku tuumi, että "mitä tuo noits ulklmaalaisia kulttuurivaikutteita tänne, kiinalaisia, siinähän se vika on." 
Terv. Hannele 

 




On Tuesday 9 July 2024, Kaisa Hannele Tervola <hannele.tervola@gmail.com> wrote:
Eilen katoin jotain kindle direct publishinging myyntitulojuttuja ja taas kerran ihmettelin, oliko ostaneet ketkään muut kuin.lähinnä minä itse vain kirjojani. Tekijänpalkkioista pisti silmääni niiden nimitys "royalty", ja mietin, oliko minulla Kaisa-nimen myötä ollut jokin velvoite llla jotenkin kuninkaallisen kaltainen, ja en vain ollut ollut, ja siitäkö ongelmani? Ylipäätään en näytä olevan sopiva muhinkään johtotehtävään tai julkisuuteen. Mutta kirjoitukseni eilen luokittui Zeus-maisen suurivaikutujseksiseksi teoksi, kun bligissani ehdotin Alaskan tai kylmuen seutujen nimeämustä nimellä Dwenda, joka näyttää tulvan ilmastotaitoja seudun kulttuurin ym viisauden oppinista edistäisi. Että joksikin jumalolennon tapaiseksi jotlin tekoni tai puoleni esim taitoni joskus luokittuvat. Mutta julkinen kiinnostus ja toisten arvioima paikkani maailmassa on lähinnä yliopiston dosentin, jonka kirjoitukset kyllä säästetään jossain pölyttymässä mutta jonka kiinnostavuus on lähinnä yksittäisen faktan ohimenevän tarkistuksen luokkaa. Mutta käytännössä eilen tosiaan joitakin minuutteja tai puolituntisia efekti tuntui vastaavan ilmoitusta Kuopion Petosella liikkuvasta karhusta, ja tosiaan mietin, tarttisko minun vaihtaa johonkin sellaiseen lokeroln, mutten tiennyt, että mihkn, mutta joku luokitteli että tehoni on välillä kuin luonnon kauneudesta oppia osaavan, mikä oli kai myös tarkoitus tuolla Dwenda-nimestä muidenkin oppia. Mutta toi yksi tekoni siis luokittui Zeus-maisen suureksi, mutteivät muut tekoni. Ilmassa oli että jos nimi toimii ilmaston, kulttuurin yms oppimisen apuna kaikkialla maapallolla kiehtovaan ilmastoonmatkatessa ja muuttaessa, niin pitäisikö maapallo nimetä sanalla Dwenda, ja mitä se sitten vaikuttaisi, ja olemmeko niin yhteen seutuun jääviä? 
Terv. Hannele 





On Tuesday 9 July 2024, Kaisa Hannele Tervola <hannele.tervola@gmail.com> wrote:

Dosenttina vertautuisin teoreettisen fysiikan Matti Pitkäseen, jolla oli joitain omia teorioita mutta joka oli lähinnä unohdetta, mutta hänen teoriansa kuulistivat yllättävän hyvälaatuisilta, niin että tuntui, että hänen työlleen pitäisi olla rahoitus ja sen tulokset, siis nuoideat tms, ottaa ainakin ajan myötä mukaan, vaikka etevämpi oli kuin muut. 
Mutta yliopidtoura ei tunnu sopivan minulle. En sovi sinne sosiaalisesti ja kaiken maailman ongelmia on minulla liikaa. Lähinnä kak muistutan freelancertoimittajaa tai jotain uskonnollista henkilöä esim kurjoittavaa tavallista ortodoksia tai buddhalaista, ja joksikin byddhalaiseksi välillä luokitunkin. Mutta siis mahdollisia harkittavia yliopistoaloja olisivat kai lähinnä teoreettinen filosofia, uskl totiede ja folkliristiikka, muttei niistä mikään tunnu sopivan. En ole käynyt yliopistolla vuosiin. 
Terv. Hannele 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

About publicity

 I guess that publicity is born of phenomena in the society, of ghe wishes of groups and not of single persons. Like if there ws in Savonlinna an interest in making homes nice and comfortable to live in like grandparents' home at a countryside town, or good for arts and the like, that anyway is a demand in the society, a wish of many for their own lives. Even if there live artists in Savonlinna, it does not appear the same as interest in single individuals. Like this week in the Yle news, which I read here in the capital district in Espoo, there was an article of a Finnish Eurovision singer of 2023 having rented his apartment in Helsinki to others. It sounded like impossible to control what happens with such, does it cause misunderstandings, and so it no longer was a home but instead an apartment with an Eurovision singer theme, with a huge painting of him on the wall etc. Likewise now that I am without a dog after having had two higly learned dogs, I slmetimes wonder if I should h

Maybe my most liked texts

 When I was in my twenties, there seemdd to be something much liked wisdom of life which I could write about and so make it possible in the world. I guess that the major good mood came from free time hobbies according to feelings being good for work and studies. But as texts it is quite outrageous, see workandfreetime.blogspot.com . To such a subject connects also the beneficality of moral, see 2013paradise.blogspot.com . And so there is also the blog about feelings, rationality and moral for computers, see feelingcomputers.blogspot.com . Later my most liked texts have included Living with the four seasons https://finnishskills.blogspot.com/2014/11/living-with-seasons.html , advices about changing to one's dream job nopeaoppisuus.blogspot.com , the thinking course quickerlearning.blogspot.com and healing advices curingguesses.blogspot.com and the Finnish original parantamisesta.blogspot.com , and lately my long long text about the skills of Christmas gnomes learntalents.blo

Many of my blogs have thousand views or more

Blogeistani näköjään luokkaa tuhat tai yli kävijöitä on viidellätoista. Monella tosin ihan vain kymmenen tai kaksikymmentä katselukertaa. Jätin joukkoon muutaman kiinnsotavan vähemmän katsotun. Hannele Bloggerin hallintapaneeli Käyttäjän Kaisa Hannele Tervola blogit Akvarellimaalauspäiväkirjani ja maalaamisen oppimisen ohjeita Näyttökertakaavio 1703 sivun katselua - 105 viestiä, julkaistu viimeksi 20.10.2015 Omia vaikutelmiani parantamisesta ja parantumisesta Näyttökertakaavio 1162 sivun katselua - 131 viestiä, julkaistu viimeksi 19.10.2015 Paratiisiteoria käytännössä Näyttökertakaavio 903 sivun katselua - 57 viestiä, julkaistu viimeksi 15.10.2015 Healthily Moral: Why and How in practise Näyttökertakaavio 1396 sivun katselua - 43 viestiä, julkaistu viimeksi 12.10.2015 Learn the skills of Finns!! Näyttökertakaavio 651 sivun katselua - 12 viestiä, julkaistu viimeksi 12.10.2015 Näin opit suomalaisuuden! Näyttökertakaavio 1063 sivun katselua - 22 viestiä, julkaistu vi